dimecres, 14 de maig del 2014

PERFORMANCES a l'INS Jaume I de Salou

Les performances o art d'acció són manifestacions artístiques que es basen en l'acció. L'obra en sí és l'acció que realitza l'artista sempre per provocar i fer pensar al públic que participa de manera activa o no en l'acció: moviments quotidians descontextualitzats, accions que et fan pensar en els mateixos fets que porten a fer aquests moviments, accions absurdes, accions adquirides amb el temps, comportaments diversos...tot extrapolat per fer-te pensar en allò que vol comunicar l'artista per què entenguis com ho interpreta ell o ella.
Aixó seria l'explicació més o menys. 
Haureu vist aquests dies algunes d'aquestes actuacions que ara volem penjar aquí perquè juntament amb l'explicació de l'alumne/a pugueu entendre més profundament.

El primer vídeo que veureu pertany a l'alumna Laura Zaragoza. Ella no va actuar davant del públic i va gravar la seva performance. La seva idea era criticar el masclisme. Segons ella creu que tots tenen la idea de que una dona, per ser dona, ha de saber cuinar. Doncs no. Per això en la seva performance utilitza eines que es relacionen amb feines d'home i les fa servir en la seva particular recepta, talla malament, esclafa els ous sense gaire sentit...tot en la recepta "fatal. 



L'alumna Alba de Cos ha fet també un vídeo amb la seva performance. La seva idea era parlar de que per molt que vulguem mostrar-nos bé, si no estem bé realment, res no ho està. 



El vídeo de la Sofiya Svechuck ens mostra com de bon de matí s'aixeca i el primer que ha de fer és eliminar mals pensaments i problemes que l'acompanyen. Cada globus simbolitza aquests pensaments indesitjats dels quals ha de desfer-se'n. 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada