dimecres, 28 de gener del 2015

XERRADA DE LA KATERYNA ASHEICHICK A LA MATÈRIA DE DISSENY

El dilluns 26 de gener, la Kateryna Asheichick, una exalumna del batxillerats d'arts plàstiques del nostre centre, va fer-nos una visita a la matèria de disseny, per parlar-nos de la seva experiència en el grau universitari de Disseny de l'Objecte que està cursant actualment a l'Escola de La Llotja de Barcelona. La Katy, que inicialment va entrar a la universitat amb la idea de formar-se com a dissenyadora d'interiors, va decidir en aquest segon curs, canviar el seu rumb i continuar l'especialització del Disseny de l'Objecte, perquè d'acord amb el que ens va explicar, tenia un fort component presencial a les classes que la va acabant convencent més, i també perquè va descobrir que es tractava d'un àmbit amb més aplicació pràctica i immediata.

Per a la xerrada, La Katy ens va mostrar exemples dels projectes amb els que ha treballat, i amb els que està actualment treballant, tan en forma de render 3D com en forma de prototipus real. Aquests projectes van servir d'excusa per a suggerir moltes preguntes sobre com és un grau de disseny d'aquestes característiques, i com és la vida quotidiana d'un universitari. Ens va explicar les matèries que havia fet i les que estava fent. Ens va traslladar el seu testimoni en les proves de les PAU de les matèries de modalitat artística, donant consells als alumnes. I va posar de manifest el valors de les classes que va rebre en aquest institut, ja que tot i fer disseny, a primer de carrera va haver dibuixar a partir de model artística, aprofundir en el dibuix tècnic, i en els programes de retoc d'imatge, explorar les propietats dels materials i les formes tecnològiques de manipular-los, etc. Va ser una xerrada molt profitosa on l'alumnat va poder preguntar de tot: curiositats, anècdotes, anhels i pors.

Aquest tipus de trobades s'emmarquen en un seguit de xerrades que tindrem entre el segon i el tercer trimestre que van encaminades a ajudar a l'alumnat d'arts plàstiques en la seva orientació i formació més enllà del batxillerat. Des del Departament d'Artístic estem molt agraïdes a la Kateryna, per la seva ajuda i generositat en venir al centre a parlar-nos de la seva experiència real i propera. Tot seguit us passo imatges testimoni d'aquest acte:














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada